Risotto broccoli
Na maslinovom ulju prodinstaj manji crni luk.
Dodaj 1 do 2 šolje Arborio risso pirinča i ostaviti par minuta dok ne dobije glazuru.
Dodati po želji naseckanu pančetu, naliti sa malo belog vina,
i kada pirinač upije postepeno nalivati stock-om.
Vegeterijanci mogu da izostave pančetu i upotrebe stock od povrća.
Nakon 5 minuta dodati broccoli i pinch (naprstak) safrana i nalivati uz stalno mešanje jos 10 minuta supom.
Rissoto je al dente posle 15 minuta kuvanja.
Pri kraju dodati so, biber i parmesan.
Prijatno!!!
Quiche vodi poreklo iz Nemacke i Francuske kuhinje.
Moze biti kompletan obrok ili predjelo.
Iako poreklom iz Nemačke kuhinje, najpoznatiji je quiche iz Francuske regije Lorraine,
po kojoj je i dobio ime Quiche Lorraine.
Quiche od cvekle i krompira
Recept za jesenji Quiche.Quiche vodi poreklo iz Nemacke i Francuske kuhinje.
Moze biti kompletan obrok ili predjelo.
Iako poreklom iz Nemačke kuhinje, najpoznatiji je quiche iz Francuske regije Lorraine,
po kojoj je i dobio ime Quiche Lorraine.
Testo za Quiche od cvekle i krompira je malo drugačiji od klasičnog quicha.
TESTO
250 gr oštrog brašna
175 gr margarina ili masti
50 gr krem sira
malo praška za pecivo
so
Ako se testo ne poveže dobro dodajte malo mleka, i ostavite ga u frižideru 30 minuta.
FIL
500 gr krompira
1 kg cvekle
Obariti krompir i cveklu, posoliti i iseci na krugove.
Cveklu možete ispeći u rerni.
PRELIV
4 jaja
200 gr kisele pavlake
80 gr parmezana
kašičica gustina
muškatni oraščić
2 kašičiće peršuna
so i biber
Na testo staviti fil i preliti prelivom, peći 60 minuta na 160 C.
PRIJATNO !!!
Japanske Posne Cufte - Japanese Fish Balls
· 4 fileta masne ribe, skusa, losos
· 5 mladog belog luka, sitno seckani
· 2 shiitake pecurke (mogu i sampinjoni), sitno naseckani
· 2.5 cm svezeg djumbira, ocisceni sitno narendan
· 1 cen belog luka, ociscen i sitno naseckan
· so
· sveze mleven biber
· soya sos
· 3 kasike susama,
· palmino ulje za fritezu
· Tamari ili soya sos, za serviranje
Priprema
Ocistiti sve kosti, skinuti kozu i iseckati ribu sto sitnije.
Pomesati ribu sa lukom, pecurkama, djumbirom, belim lukom, so, biber,
Uvaljati manje cufte od smese i prekriti ih susamom. Susam pre toga drzati blansirati i ocediti.
Cufte proprziti 3-4 minuta u fritezi ili tiganju na 180 C, uz stalno mesanje dok se ne isprzi i ne dobije zlatno-zutu boju.
Staviti da se masnoca od przenja iscedi i servirati sa tamari ili soya sosom.
PRIJATNO !!!
p.s. Cuftice su tako dobre- da nije ostala ni jedna za slikanje :-)
Нема коментара:
Постави коментар