Странице

Recepti

Risotto broccoli

Na maslinovom ulju prodinstaj  manji crni luk.
Dodaj 1 do 2 šolje Arborio risso pirinča i ostaviti par minuta dok ne dobije glazuru.
Dodati po želji naseckanu pančetu, naliti sa malo belog vina,
i kada pirinač upije postepeno nalivati stock-om. 
Vegeterijanci mogu da izostave pančetu i upotrebe stock od povrća.
Nakon 5 minuta dodati broccoli i pinch (naprstak) safrana i nalivati uz stalno mešanje jos 10 minuta  supom.
Rissoto je al dente posle 15 minuta kuvanja.


Pri kraju dodati so, biber i parmesan. 

Prijatno!!!



Quiche od cvekle i krompira

Recept za jesenji Quiche.
Quiche vodi poreklo iz Nemacke i Francuske kuhinje.
Moze biti kompletan obrok ili predjelo.
Iako  poreklom iz Nemačke kuhinje, najpoznatiji je quiche iz Francuske regije Lorraine,
po kojoj je i dobio ime Quiche Lorraine.


Testo za Quiche od cvekle i krompira je malo drugačiji od klasičnog quicha.

TESTO  

250 gr oštrog brašna
175 gr margarina ili masti
50 gr krem sira
malo praška za pecivo 
so


Ako se testo ne poveže dobro dodajte malo mleka, i ostavite ga u frižideru  30 minuta.


FIL

500 gr krompira
1 kg cvekle

Obariti krompir i cveklu, posoliti i iseci na krugove.
Cveklu možete ispeći u rerni.

PRELIV

4 jaja
200 gr kisele pavlake
80 gr parmezana
kašičica gustina
muškatni oraščić
2 kašičiće peršuna
so i biber

Na testo staviti fil i preliti prelivom, peći  60 minuta  na 160 C.




PRIJATNO !!!







 Japanske Posne Cufte - Japanese Fish Balls

·         4 fileta masne ribe, skusa, losos
·         5 mladog belog luka, sitno seckani
·         2 shiitake pecurke (mogu i sampinjoni), sitno naseckani
·         2.5 cm svezeg djumbira, ocisceni sitno narendan
·         1 cen belog luka, ociscen i sitno naseckan
·         so
·         sveze mleven biber
·         soya sos
·         3 kasike susama,
·         palmino ulje za fritezu
·         Tamari ili soya sos, za serviranje

Priprema

Ocistiti sve kosti, skinuti kozu i iseckati ribu sto sitnije.
Pomesati ribu sa lukom, pecurkama, djumbirom, belim lukom, so, biber,
Uvaljati manje cufte od smese i prekriti ih susamom. Susam pre toga drzati blansirati  i ocediti.
Cufte proprziti 3-4 minuta u fritezi ili tiganju na 180 C, uz stalno mesanje dok se ne isprzi i ne dobije zlatno-zutu boju.
Staviti da se masnoca od przenja iscedi i servirati sa tamari ili soya sosom.

PRIJATNO !!! 
p.s. Cuftice su tako dobre- da nije ostala ni jedna za slikanje   :-)

Нема коментара:

Постави коментар